NFC-tag sleutelhanger van Tech Talent Partner

Hoe werkt mijn NFC-tag sleutelhanger en wat kan ik er zelf op zetten?

NFC-tag sleutelhanger van Tech Talent Partner

Wat is NFC eigenlijk en wat kan ik ermee?

Near Field Technology werkt op een vergelijkbare manier als Bluetooth of het scannen van een QR code, maar dan zonder dat je er iets voor hoeft te scannen. Zelfs op 4 cm afstand kunnen twee devices die NFC technologie ondersteunen data met elkaar delen, denk bijvoorbeeld aan contactloos betalen of een je OV-chipkaart.

Je kan allerlei triggers op je NFC-sleutelhanger zetten, denk aan:
– een automatisch smsje sturen naar jouw telefoon als iemand je sleutels vindt en de sleutelhanger uitleest
– synchroniseren op je Chromecast in huis

Op dit lijstje vind je nog 22 use cases om op je NFC-tag te zetten!

We vinden we leuk om te weten wat je erop hebt gezet! Laat je het ons weten via info@techtalentpartner.nl ? De leukste idee zetten we graag in dit lijstje om ook anderen te inspireren!

Hoe werkt mijn NFC-tag met iPhone of Android?

Om met je iPhone uit te kunnen lezen wat er op je sleutelhanger staat, hou je de NFC-tag bij je camera (voor- of achterkant van je iPhone maakt niet uit). NFC staat altijd aan op iPhones van model 7 of nieuwer. Lukt het niet of wil je meer weten? Klik dan hier om meer te lezen over NFC gebruik op je iPhone.

Voor je Android telefoon staat NFC niet altijd aan. Je scant de sleutelhanger door het tegen de achterkant van je telefoon te houden. Lukt het niet of wil je meer weten? Check even of je NFC lezer aanstaat, omdat dat bij Android niet standaard het geval is. Klik hier om te lezen hoe dat moet of om nog meer te lezen over NFC gebruik op je Android telefoon.

Hoe zet ik iets op mijn NFC-tag?

Je kunt het beste de gratis app NFC Tools downloaden. Hier lees je alles over hoe dat moet.

Bij iPhone kun je overigens ook de standaard app Opdrachten openen. Klik op Automatiseren > Persoonlijke Automatisering en voeg opdrachten toe aan je NFC lezer.